Genuine en Essence

Onze eerste aanraking met de term Enterprise Architecture (EA) ondervonden wij tijdens onze studietijd aan de TU Delft. Het werd een onderwerp waarover wij veel discusieerden en waar we veel vragen bij hadden, simpelweg omdat het een ingewikkeld concept was en nog steeds is. De vele verschillende definities van EA die men alleen al op het Internet kan vinden bewijst al dat het onderwerp nog verre van volwassen is.

Desalniettemin kozen wij beiden zonder twijfel voor het Master variant Information Architecture als onze specialisatie bij onze studie. Wij zagen in EA de 'missing link' tussen het business - ICT alignment vraagstuk dat bedrijven nodig hebben om hun strategie op de juiste wijze te implementeren.

Het idee om een eigen consultancy bedrijf te starten ontstond ergens aan het eind van onze afstudeerstage bij Air France - KLM Cargo. Daar kregen wij de unieke kans om in de harde praktijk architectuur te bedrijven.

Door EA met eigen handen te ondervinden in een grote internationale onderneming als Air France - KLM Cargo, werd ons begrip over het concept EA naar een nieuw niveau gebracht. We zijn een flinke stap vooruit gegaan in het doorgronden van EA doordat we de waarde en het nut ervan in de praktijk hebben ervaren.

Dat moment van 'clarity' bracht ons beiden de wil en inspiratie om voor onszelf te beginnen en zo zijn wij nu Genuince, een samenvoeging van de Engelse woorden genuine en essence. Omdat wij geloven dat bedrijven eerst hun ware essentie in kaart moeten brengen om het mogelijk te maken zinvol en effectief te kunnen veranderen en zo te groeien. Daarnaast zegt onze bedrijfsnaam ook iets over onze normen en waarden, nl. jezelf blijven en handelen in wederzijdse vertrouwen. Daar geloven wij in en dat willen we ook uitstralen.