Hoe kunnen wij onze strategie succesvol implementeren?

Organisaties moeten tegenwoordig wendbaar zijn om de concurrentie voor te blijven en marktopportunities te benutten. Hiertoe worden vaak strategieen geformuleerd met statements zoals 'We moeten klantgericht zijn' of 'Operational Excellence!!!'.

Maar als we aan twee personen vragen wat zij onder klantgerichtheid verstaan krijgen we ongetwijfeld twee verschillende antwoorden. De ene antwoordt: 'We moeten de wensen van de klanten weten en realiseren', terwijl de andere reageert: 'Nee, je moet ervoor zorgen dat je producten en diensten goedkoper zijn dan je concurrenten, want dán krijg je de meeste klanten'.

Het is dus niet duidelijk hoe men het klantgericht zijn in de organisatie wilt realiseren. Twee redenen kunnen hiervoor worden aangewezen: 1. er is geen overeenstemming over wat eronder wordt verstaan, en 2. veel ondernemingen claimen klantgericht te willen zijn, maar binnen de organisatie zelf is er vervolgens niks van terug te zien. Wensen en klachten van klanten worden gewoon genegeerd en bedrijfsprocessen worden niet aangepast.

Door gehanteerde principes te achterhalen wordt het duidelijk hoe de strategie moet worden uitgevoerd. Een voorbeeld van een principe voor klantgerichtheid is 'onze producten moeten kunnen worden aangepast door de klant'. Dit zorgt ervoor dat als er een nieuw product ontwikkeld wordt (een pizza bijvoorbeeld), dat het aangepast kan worden door de klant (ander pizzabodem of ingrediënten). Als we dit doortrekken naar principes over de organisatie tot aan principes over de IT, zorgen we ervoor dat de processen en informatiesystemen afgestemd zijn op het klantgericht zijn. Alleen dán is het bedrijf dus van top tot teen ook klantgericht bezig.


Al deze principes samen noemen we Enterprise Architectuur. Door ondernemingen te helpen bij het opstellen van hun principes en het werken vanuit deze principes willen wij een bijdrage leveren aan het succesvol implementeren van hun strategie.

Met de richtinggevende principes in de Enterprise Architectuur kunnen we dus vanuit de DEMO modellen ervoor zorgen dat de gekozen strategie goed wordt uitgewerkt naar de organisatie. Dus hoe moeten de bedrijfsprocessen ontworpen worden en vervolgens wat voor IT ondersteuning ervoor nodig is.